Biscardo Rosapasso is een lichte, fruitige en zachte rose met smaken van wilde aardbeien en kersen. Drink deze rose wijn op een temperatuur van 8-10°C.
Lekker bij Vis
Biscardo Rosapasso is lekker bij de borrel, bij voorgerechten, visgerechten, kazen, en bij wit vlees.
Op dronk
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2024 bewaren.
Uit Veneto in Italië
Biscardo Rosapasso komt uit Veneto streek in Italië en wordt gemaakt door Cantina Mabis , familiebedrijf van de familie Biscardo. Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo hun "wortels" in wijn. Tegenwoordig werken de broers Maurizio en Martino vanuit Verona en leiden het familiebedrijf. Hun wijnen staan bekend om hun drinkbaarheid en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
Pinot Nero druiven
Biscardo Rosapsso is gemaakt van Pinot Nero druiven. De wijngaarden liggen in de omgeving van Barbarano, een stad grenzend aan de Euganeïsche heuvels en vlakbij het thermale gebied van Abano dat wereldwijd bekend staat om zijn zwavelhoudende en geneeskrachtige wateren. Het belangrijkste kenmerk van de grond, waar deze Pinot Nero wijngaarden al meer dan 20 jaar bestaan, is dat het, naast een evenwichtige nachtvochtigheid maar met uitstekende afvoer bij zware regenval, een mix is van oud vulkanische grond rijk aan kostbare mineralen en klei.