Baglio Gibellina U Passimiento is een warme volle wijn, goed in balans door zijn frisheid. De tannines zijn zacht en elegant. Drink deze rode wijn op een temperatuur van 16-18°C.
Lekker bij Gegrild vlees
Baglio Gibellina U Passimiento is lekker bij gegrild rood vlees, bij pasta en bij niet al te sterke kazen.
Op dronk
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2027 bewaren.
Uit Sicilië in Italië
Baglio Gibellina U Passimiento komt uit Sicilië in Italië. Het wijnhuis Baglio Gibellina produceert alleen wijnen die op het domein gebotteld worden, met druiven uit oude en authentieke Siciliaanse wijngaarden. Deze druiven geven een goede body en structuur aan de wijn. De jongere wijngaarden geven druiven die zorgen voor frisheid en geur in een wijn. Baglio Gibellina maakt onderdeel uit van de Biscardo Vini Familie.
Nero d’Avola en Frappato druiven
Baglio Gibellina U Passimiento is gemaakt van Frappato en Nero d’Avola druiven. De Frappato druiven worden geplukt wanneer ze net rijp zijn. Op deze manier blijft de karakteristieke frisheid behouden. De most rijpt na een langzame fermentatie in RVS tanks. De Nero d'Avola druiven blijven juist lang aan de ranken zitten, totdat ze al op natuurlijke wijze iets ingedroogd zijn. Hierna worden ze voorzichtig in houten kisten gelegd. Na een voorzichtige persing fermenteert de most bij een gecontroleerde temperatuur. De twee wijnen worden langzaamaan geblend. Men neemt hier de tijd voor maar zorgt wel dat er alleen wijn van 1 oogst in de blend komt. Om de zoetheid van de wijnen te behouden wordt het gistingsproces vroegtijdig onderbroken. Hierna rijpt de wijn nog een aantal maanden in stalen tanks.
€ 9,89
Beschikbaarheid:Op voorraad
SKU
5464
Producent
Baglio Gibellina - Via A. Gagini, 41 - 91024 Nuova Gibellina - Italië