Wit

Wente Morning Fog Chardonnay 2018

11,95
FLES
DOOS (6)

Wente Morning Fog Chardonnay 2018

Wente Morning Fog Chardonnay smaakt naar rode appel, vanille, heeft mooi geïntegreerde hout smaken en smaken van citrus en tropisch fruit. Drink deze Chardonnay uit Californië op een temperatuur van 10-12°C.

LET OP

Levering op woensdag 9 september.

Lekker bij Vis en Wit vlees

Wente Morning Fog Chardonnay is lekker als aperitief en bij vette visgerechten zoals zalm of bij wit vlees met een romige saus.

Op dronk

Wente Morning Fog Chardonnay is op dronk en kun je tot 2022 bewaren.

Afkomstig uit Livermore Valley in Californië

Wente Morning Fog Chardonnay is afkomstig Wente Vineyards. Wente Vineyards is het oudste, doorlopende familiebedrijf van het land. De wijnen zijn 100% geteeld en duurzaam gekweekt in de Livermore Valley, San Francisco Bay en Arroyo Seco, Montery appellations. De wijnmakerij is eigendom van en wordt beheerd door de vierde en vijfde generatie van de Wente familie, die bekend staat om hun invloed op het maken van Chardonnay tot de best verkopende variëteit in het land, gebaseerd op talrijke prestaties in de afgelopen 130 jaar.

Chardonnay en Gewurztraminer druiven

Wente Morning Fog Chardonnay is gemaakt van Chardonnay (98%) en Gewurztraminer (2%) druiven. De helft van de wijn heeft 5 maanden gerijpt In Amerikaanse Eikenhouten vaten en de andere helft in Roestvrijstalen tanks. De naam Morning Fog  refereert naar de mist die zich vormt in de baai van San Francisco. De unieke oriëntatie van de Livermore Valley drijft de mistbanken ver naar het oosten die op hun beurt koude lucht met zich meevoeren. Dit zorgt voor een mediterraan c.q. maritiem klimaat. Dit betekent dat zowel 's nachts als ‘s ochtends de druiven van flink wat afkoeling kunnen genieten totdat de zon de mist oplost en de druiven van warmte voorziet. Op die manier kunnen de druiven langzaam en gelijkmatig rijpen, wat uiteraard de kwaliteit ten goede komt.

Gecertificeerd duurzaam

Wente Vineyards is gecertificeerd door California Certified Sustainable Winegrowing.
€ 11,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
3800
Wente Morning Fog Chardonnay heeft mooi geïntegreerde hout smaken. Nu voor € 11,95 per fles.
Meer informatie
Type/kleur Wit
Wijnmoment Diner voor twee
Gerecht Wit vlees
Fit in Mailbox Look to weight
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Wente Morning Fog Chardonnay 2018
Uw waardering