Mabis Morena Lugana is stroachtig geel met groene tinten en kleurt langzaam naar goud naarmate de wijn rijpt. Deze wijn heeft een intense smaak van verse kruiden, bloemen en fruit. Deze Lugana heeft een volle body, met een uitgebalanceerde, frisse afdronk. Drink deze witte wijn op een temperatuur van 8-10°C.
Lekker bij Zeevruchten
Mabis Morena Lugana is lekker bij pasta, risotto, soepen, schaaldieren, wit vlees en gerijpte kazen.
Op dronk
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2025 bewaren.
Uit Veneto in Italië
Mabis Morena Lugana komt uit Veneto streek in Italië en wordt gemaakt door Cantina Mabis , familiebedrijf van de familie Biscardo. Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo hun "wortels" in wijn. Tegenwoordig werken de broers Maurizio en Martino vanuit Verona en leiden het familiebedrijf. Hun wijnen staan bekend om hun drinkbaarheid en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
Trebbiano di Lugana druiven
Mabis Morena Lugana is gemaakt van Trebbiano di Lugana druiven. De wijngaarden bevinden zich op een kalk-klei bodem. Daarom is er een hoge concentratie kalk, met een grote hoeveelheid rotsen en stenen, wat de de grond extreem geschikt maakt voor de productie van hoogwaardige witte wijnen. De fermentatie duurt ongeveer 20 dagen in stalen tanks. De wijn rijpt ongeveer 5 maanden in roestvrijstalen tanks, gevolgd door een rijpingsperiode op fles.