Bernardus Rosé Coteaux d'Aix en Provence is ‘crisp’, fris en vol van smaak met een mooie mineraliteit en elegantie met mooie tonen van rood fruit, witte perzik, grapefruit zest en een hint van kruiden in de afdronk. Een rosé met superieure kwaliteit waarmee liefdevolle zomerherinneringen worden versterkt. Drink deze rose wijn uit de Provenceë op een temperatuur van 8-10°C.
Bernardus Provence Rose is lekker bij de borrel, bij tonijn, olijven, geitenkaas en calamari.
Je kunt deze wijn nu drinken en tot 2024 bewaren.
Bernardus is vanuit Californië ‘the golden state’ afgereisd naar Frankrijk, op zoek naar de beste rosé wijn uit de Provence. Wat gebeurt er als de beste wijnmakers ter wereld een bezoek brengen aan de beste rosé regio ter wereld? Ze verdwalen, dat is zeker, maar komen uiteindelijk terecht bij de beste biologisch geteeld rosé die ze ooit hebben geproefd van Château LaCoste, in het hart van de Provence, waar de mooiste wijnen, met grote passie worden geproduceerd met respect voor de grond en het milieu. De mannen van Bernardus werden spontaan verliefd en stelden voor een gezamenlijke onderneming te starten die LaCoste.Het landgoed is prachtig gesitueerd in het hart van de Provence en wordt omgeven door amandel- en olijfbomen die samen zijn aangeplant met 125ha wijnstokken, die worden verbouwd met grote aandacht en precisie. Het landgoed waar het wijnhuis is gevestigd wordt al eeuwen gelinkt aan landbouw en wijnbouw. Deze biologische rosé is gemaakt met volledig respect voor de grond en het milieu. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 20 tot 30 jaar en de opbrengst is gemiddeld 40hl/ha.
Bernardus Provence Rose is gemaakt van Grenache, Syrah, Cabernet en Cinsault druiven.
Alcoholpercentage | 12 |
---|---|
Type/kleur | Rose |
Wijnmoment | Aperitief |
Gerecht | Schaal en schelpdieren |
Producent | Château La Coste, 2750 Route De La Cride, 13610 Le Puy-Sainte-Réparade, Frankrijk |
Allergenen en ingrediënten | Bevat Sulfiet |
Flesgrootte in liters | 0,75 |
Alcoholpercentage | 12 |