ClickCease
Wit

Weingut Leth Gruner Veltliner Schafflerberg 2021

14,39
FLES
DOOS (6)

Weingut Leth Gruner Veltliner Schafflerberg 2021

Weingut Leth Gruner Veltliner Schafflerberg heeft een intens fruitig karakter van rijpe gele appel en een vleugje peperige kruiden. Hij toont de perfecte combinatie van terroir en variëteit. Biedt fantastisch drinkplezier op het hoogste niveau. Drink deze witte wijn op een temperatuur van 8-10°C

Op dronk

Je kunt de wijn nu drinken en tot 2025 bewaren.

Wit vlees

Weingut Leth Gruner Veltliner Schafflerberg is een klassieker voor bij de Oostenrijkse keuken, zoals de Wiener schnitzel en varkensvlees, rundvlees in alle varianten, vis en rijpe kaas.

Wagram, Oostenrijk

Weingut Leth, opgericht in 1960, heeft zich als familiebedrijf ontwikkeld tot een van de toonaangevende wijnmakers in de regio Wagram, gelegen in Fels, ongeveer 50 km ten oosten van Wenen. De wijnmakerij stelt hoge eisen aan de kwaliteit van hun producten. Het doel is duurzame wijnbouw doordat er geen gebruik wordt gemaakt van bestrijdingsmiddelen sinds 25 jaar. Er worden alleen de beste en gezonde druiven gebruikt om een heldere, lichte en jeugdige wijnen te creëren.

Gruner Veltliner druiven

Gemaakt van 100% Grüner Veltliner afkostig van de wijngaarden gelegen op de Schafflerberg, één van de hoogste wijngaarden in Fels. Voor deze wijn worden de druiven in een zo laat mogelijk stadium geoogst, waardoor ze zeer aromatisch zijn. De wijn is gefermenteerd door natuurlijke gist in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks. Na ongeveer 5 weken gaat de wijn in een andere tank met fijne gist, met het oog op het behouden van het primaire fruitkarakter.
€ 14,39
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
4056
Weingut Leth Gruner Veltliner Schafflerberg nu voor € 14,39
Meer informatie
Alcoholpercentage 12,5
Type/kleur Wit
Wijnmoment Aperitief
Gerecht Visgerechten
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Weingut Leth Gruner Veltliner Schafflerberg 2021
Uw waardering
Producent Weingut Leth - Kirchengasse 6 - 3481 Fels am Wagram - Oostenrijk
Totaal zuur in g / l (ca.) 5,5
Restsuikers in g / l (ca.) 2,5
Allergenen en ingrediënten Bevat Sulfiet
Flesgrootte in liters 0,75
Alcoholpercentage 12,5