ClickCease
Wit

Weingut Eser Riesling der Purist 2020

10,45
FLES
DOOS (6)

Weingut Eser Riesling der Purist 2020

Weingut Eser Riesling der Purist is een uitgesproken Riesling die in kleur en geur de stemming al zet en al doet verlangen naar een slok. Krachtig in de mond die intens fruitig en kruidig begint en de levendige mineraliteit en frisheid de smaak een lange rijke afdronk geeft. Een karaktervolle harmonisch droge wijn. Drink deze witte wijn op een temperatuur van 8-10°C.

Lekker bij Aziatisch

Eser Riesling der Purist is een prachtige begeleider van de Aziatische keuken en vult Europese vleesgerechten mooi aan.

Op dronk

Je kunt de wijn nu drinken en tot 2024 bewaren.

Rheingau, Duitsland

Wijnhuis Eser en wijnmakers Christoph en Thomas Eser behoren tot de absolute top van de Rheingau. Grote vakbekwaamheden en hoge mate van zuiverheid zorgen hier voor hoogstaande wijnen, die heel goed oud kunnen worden. Zij zijn de derde generatie die met veel passie, kennis en toewijding van het in 1936 opgerichte wijnbedrijf een succes maken. De 11 hectaren bewerken zij op natuurlijke en duurzame wijze. 85% procent is beplant met Riesling en de rest met Bourgogne druivensoorten. De gemiddeld 22 jaar oude wijnstokken staan voor het grote potentieel dat dit wijngoed te bieden heeft.

Riesling druiven

Eser Riesling der Purist is gemaakt van 100% Riesling druiven. De druiven groeien voor het grootste gedeelte in Oestricher Doosberg. De bodem waar de wijnstokken op groeien is een diepgaande lössgrond die een krachtige, goed gestructureerde Riesling levert. Bij het rijpen van de wijnen wordt vertrouwd op het gebruik van traditionele eiken houten vaten waarin de wijnen zich ontwikkelen tot een waar genoegen voor de kenner.
€ 10,45
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
4539
Weingut Eser Riesling der Purist nu voor € 10,45
Meer informatie
Alcoholpercentage 12,5
Type/kleur Wit
Gerecht Aziatisch
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Weingut Eser Riesling der Purist 2020
Uw waardering
Producent Weingut HT Eser, Rheingaustraße 12, 65375 Oestrich-Winkel, Duitsland
Totaal zuur in g / l (ca.) 7,7
Restsuikers in g / l (ca.) 8,8
Allergenen en ingrediënten Bevat Sulfiet
Flesgrootte in liters 0,75
Alcoholpercentage 12,5