Steenberg Stately Cabernet Shiraz heeft een medium body, met een zijdezachte textuur en diepte met een elegante tannine structuur. Bloemen, pruimen, aardbeien en gemalen kruiden blijven lang na de laatste slok in de mond hangen. Drink deze rode wijn op temperatuur van 16-18°C.
Lekker bij Rundvlees
Steenberg Stately Cabernet Shiraz is lekker bij rundvlees, lam en gevogelte.
Op Dronk
De wijn is nu op dronk en je kunt de wijn tot 2025 bewaren.
Constantia vallei, Zuid Afrika
Steenberg Estate ligt in de Constantia vallei die een koel klimaat kent en het oudste wijngebied is in de Nieuwe Wereld. De wijngaarden van Steenberg klampen zich vast aan de hellingen van de Steenberg, die deel uitmaakt van het nationale park Tafelberg. Op de koele hellingen op het oosten kijken de wijnstokken naar de ochtendzon en worden ze door de schaduw van de berg beschermd tegen de hete middagzon. De koelte van de oceaan reist in de zomermaanden slechts 5 km mee met de heersende zuidoostelijke wind, waardoor de luchtvochtigheid laag blijft en de zomertemperaturen beperkt blijven tot slechts 22 ° C.
Cabernet en Shiraz
Het deel Cabernet Sauvignon voor de Stately is afkomstig uit de Darling Hills en de Shiraz uit Constantia. Elke variëteit wordt gedurende 14 dagen afzonderlijk op de schil gefermenteerd. Drie keer per dag wordt de pulp overgepompt om kleur en tannine te extraheren. Na fermentatie worden de wijnen in kleine Franse eikenhouten vaten bewaard. De malolactische gisting vindt plaats in vat en de wijn heeft 15 maanden gerijpt.