Steenberg Barrel Fermented Sauvignon Blanc smaakt naar witte nectarine, grapefruit en Kaapse kruisbes gaan hand in hand zowel qua geur als smaak. Zuren en kruidige tonen vormen de ruggengraat en domineren in de mond. Een aanhoudende minerale afdronk maakt de ervaring compleet. Hoewel prachtig in balans , is deze wijn nog volop in ontwikkeling. Drink deze witte wijn op temperatuur van 10-12°C.
Steenberg Barrel Fermented Sauvignon Blanc is lekker bij bij gerechten met schaal- en schelpdieren, een thaise curry met citroengras of een hartige tart tatin.
De wijn is nu op dronk en je kunt de wijn tot 2025 bewaren.
Steenberg Estate ligt in de Constantia vallei die een koel klimaat kent en het oudste wijngebied is in de Nieuwe Wereld. De wijngaarden van Steenberg klampen zich vast aan de hellingen van de Steenberg, die deel uitmaakt van het nationale park Tafelberg. Op de koele hellingen op het oosten kijken de wijnstokken naar de ochtendzon en worden ze door de schaduw van de berg beschermd tegen de hete middagzon. De koelte van de oceaan reist in de zomermaanden slechts 5 km mee met de heersende zuidoostelijke wind, waardoor de luchtvochtigheid laag blijft en de zomertemperaturen beperkt blijven tot slechts 22 ° C.
Steenberg Barrel Fermented Sauvignon Blanc is afkomstig van zorgvuldig geselecteerde wijngaarden op het Constantialandgoed. Een frisse kustbries koelt de wijnstokken af, waardoor de druiven een zuurgraad behouden een een fruitig karakter. De wijn wordt gedurende 9 maanden gefermenteerd en gerijpt in een combinatie van grote Franse eikenhouten vaten (80%, waarvan 20% nieuw) en betonnen vaten (20%).
Alcoholpercentage | 14 |
---|---|
Type/kleur | Wit |
Gerecht | Schaal en schelpdieren |
Producent | Steenberg Estate, Steenberg Road Constantia Valley, 7945, Cape Town, Zuid Afrika |
Totaal zuur in g / l (ca.) | 5,94 |
Restsuikers in g / l (ca.) | 3,80 |
Allergenen en ingrediënten | bevat Sulfiet |
Flesgrootte in liters | 0,75 |
Alcoholpercentage | 14 |