Steenberg Catharina Red Blend is brutaal en toch zachtaardig, openhartig en toch subtiel, zelfverzekerd en aanlokkelijk. Het toont tonen van kersen en sigaren, koffie en vanille, cranberry compote en pure chocolade. Laagjes geconcentreerd rood en zwart fruit (framboos, zwarte bes en zwarte kersen) zijn zichtbaar in zowel de neus als de mond, geaccentueerd met een fluweelzachte textuur van de Petit Verdot. Lichte kruidige tonen van de Merlot geven een verfrissende afdronk, terwijl de Malbec en Cabernet Sauvignon de blend afronden en structuur en diepte toevoegen. Drink deze rode wijn op temperatuur van 16-18°C.
Lekker bij Rundvlees
Steenberg Catharina Red Blend is lekker bij de meeste rode vlees- of rijke sausgerechten.
Op Dronk
De wijn is nu op dronk en je kunt de wijn tot 2026 bewaren.
Constantia vallei, Zuid Afrika
Steenberg Estate ligt in de Constantia vallei die een koel klimaat kent en het oudste wijngebied is in de Nieuwe Wereld. De wijngaarden van Steenberg klampen zich vast aan de hellingen van de Steenberg, die deel uitmaakt van het nationale park Tafelberg. Op de koele hellingen op het oosten kijken de wijnstokken naar de ochtendzon en worden ze door de schaduw van de berg beschermd tegen de hete middagzon. De koelte van de oceaan reist in de zomermaanden slechts 5 km mee met de heersende zuidoostelijke wind, waardoor de luchtvochtigheid laag blijft en de zomertemperaturen beperkt blijven tot slechts 22 ° C.
Merlot, Malbec en Cabernet
Catharina wordt gemaakt van druiven van alleen de beste jaargangen. Elk ras wordt gevinifieerd en afzonderlijk gerijpt op een traditionele wijze. Na het persen wordt de wijn overgebracht naar Franse eikenhouten vaten voor malolactische gisting en rijping gedurende18 maanden. Daarna rijpt de wijn nog 6 maanden.