Ponte Levatoio Sangiovese Terre di Chieti is een zachte sappige rode wijn met smaken van rijp rood fruit en diverse specerijen. Drink de wijn op een temperatuur van 16-18°C.
Heerlijk bij de Italiaanse keuken, van pasta bolognese tot pizza funghi.
Je kunt de wijn nu drinken en nog tot 2025 bewaren.
Ponte Levatoio Sangiovese Terre di Chieti is afkomstig van Cantina Tollo, een zeer moderne onderneming in Abruzzo, Italië. Cantina Tollo werd opgericht in 1960, in een tijd dat veel Italianen het platteland verlieten op zoek naar een betere toekomst in de steden. Het moest anders, vonden de wijnmakers die Cantina Tollo begonnen. Ze wilden de oude wijntraditie in ere herstellen met de nadruk op innovatie en kwaliteit.
Ponte Levatoio Sangiovese Terre di Chieti is gemaakt van Sangiovese druiven. De wijngaarden van dit wijnhuis strekken zich uit van de kustheuvels tot de hellingen van Maiella. De sangiovese druiven komen van wijngaarden dicht bij de kust, in de provincie Chieti. Na de oogst worden de druiven gefermenteerd in roestvrijstalen tanks om hun fruitige karakter te behouden.
Alcoholpercentage | 13 |
---|---|
Type/kleur | Rood |
Wijnmoment | Diner voor twee |
Gerecht | Pizza |
Producent | Cantina Tollo, Via G. Garibaldi, 68, 66010 Tollo CH, Italy |
Allergenen en ingrediënten | Bevat Sulfiet |
Flesgrootte in liters | 0,75 |
Alcoholpercentage | 13 |