Ponte Levatoio Pecorino Terre di Chieti is een fruitige verfrissende witte wijn met smaken van wit fruit, citrus, bloesem en tinten van anijs. Drink de wijn op een temperatuur van 10-12°C.
Heerlijk bij visgerechten, zoals een pasta Vongole.
Je kunt de wijn nu drinken en nog tot 2025 bewaren.
Ponte Levatoio Pecorino Terre di Chieti is afkomstig van Cantina Tollo, een zeer moderne onderneming in Abruzzo, Italië. Cantina Tollo werd opgericht in 1960, in een tijd dat veel Italianen het platteland verlieten op zoek naar een betere toekomst in de steden. Het moest anders, vonden de wijnmakers die Cantina Tollo begonnen. Ze wilden de oude wijntraditie in ere herstellen met de nadruk op innovatie en kwaliteit.
Ponte Levatoio Pecorino Terre di Chieti is gemaakt van Pecorino druiven. De pecorino-druiven groeien voornamelijk in de provincie Chieti, dicht bij de kust. Na de oogst worden de druiven ontsteeld en gekneusd. Vervolgens ondergaan ze een korte schilinweking en een zachte persing. Het sap wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur.
Alcoholpercentage | 13 |
---|---|
Type/kleur | Wit |
Wijnmoment | Aperitief |
Gerecht | Schaal en schelpdieren |
Producent | Cantina Tollo, Via G. Garibaldi, 68, 66010 Tollo CH, Italy |
Allergenen en ingrediënten | Bevat Sulfiet |
Flesgrootte in liters | 0,75 |
Alcoholpercentage | 13 |