Poggiotondo Chianti DOCG smaakt naar donkere en rode rijpe kersen. Een levendige, frisse zuurgraad in de afwerking. Drink deze biologische rode wijn op een temperatuur van 16-18°C.
Lekker bij Lamsvlees
Poggiotondo Chianti is lekker bij lam of pasta's.
Op dronk
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2024 bewaren.
Toscane, Italië
Het wijndomein Poggiotondo is gelegen in het kleine authentieke dorp Cerreto Guidi gelegen in het prachtige glooiende landschap in het Italiaanse Toscane. Poggiotondo is het familiedomein van de beroemde wijnmaker/oenoloog Alberto Antonini, o.a. wijnmaker bij onze welbekende Italiaanse producent Farnese Vini en voormalig wijnmaker bij Marchesi Antinori. De wijnen van Poggiotondo worden met véél respect voor de regio Chianti geproduceerd, volledig biologisch sinds 2014, maar wel volgens de moderne visie van Alberto Antonini.
Sangiovese, Canaiolo en Colorino
Deze prachtige Chianti is gemaakt van drie verschillende druivensoorten: Sangiovese, Canaiolo en Colorino. Het fruit wordt gefermenteerd met inheemse gisten. Vervolgens gaat de wijn door een blaas pers voor het rijpen in cement en grote eiken vaten. Malolactische fermentatie gebeurt op natuurlijke wijze. De druiven worden ontsteeld en zacht geplet, waarnaar ze fermenteren in betonnen tanks. De bodem is kalkrijk met witte zeeschelpen, die elegantie en complexiteit voor wijnen met zich meebrengt.