De Poggio Le Volpi Roma Rosso is diep, helder robijnrood. Intens in de neus met kenmerken van rijp rood fruit, kersen en bloemen en dat alles in een zeer aangename noot van balsamico. Soepel in de mond met fijne tannines. Goede balans, elegant en met een mooie lange afdronk. Drink deze rode wijn op een temperatuur van 16-18°C.
De Roma Rosso is erg lekker bij parmaham, risotto met paddenstoelen, salsicia en lamsvlees.
Je kunt deze rode wijn nu drinken en tot en met 2026 bewaren.
De wijngaarden zijn gelegen in Lazio. Dit gebied valt onder de laatst benoemde appellatie Roma DOC. Het omvat een van de belangrijkste historische gebieden met oude wijntradities en de minerale ondergrond gevormd door de vulkaan Lazio. Deze wijn is gewijd aan Rome en zijn historische grootheid en het is een eerbetoon aan de rijkdom van het land.
De opbrengst van de druiven per hectare bedraagt ongeveer 90 per wijngaard. Voor het wijngaard systeem wordt de methode voor het geleiden van wijnstokken op spalieren gebruikt, genaamd Spurred Cordon. De bodemsoort is vulkanisch, rijk aan mineralen en organische substanties. De druiven worden met de hand geplukt, afsteken, zacht persen en rijping in stalen tanks. De druiven ondergaan een lange fermentatie.
Alcoholpercentage | 14 |
---|---|
Type/kleur | Rood |
Producent | Poggio Le Volpi, Via di Fontana Candida, 3/c, 00078 Monte Porzio Catone RM, Italië |
Allergenen en ingrediënten | bevat Sulfiet |
Flesgrootte in liters | 0.75 |
Alcoholpercentage | 14 |