Pfaffl St. Laurent Vom Haus is fruitig met subtiele geroosterde tonen en verrast het gehemelte bovendien met specerijen en kruiden. Drink deze rode wijn op een temperatuur van 16-18°C.
Rundvlees of antipasti
Pfaffl St. Laurent Vom Haus is erg lekker bij rundvlees en bij antipasti.
Drinken
Je kunt de wijn nu drinken en bewaren tot 2025.
Niederösterreich, Oostenrijk
Pfaffl St. Laurent Vom Haus is een Paffl-wijn. In 1978 werden Roman en Adelheid Pfaffl op jonge leeftijd eigenaar van het Pfaffl wijnhuis in Stetten, een dorp ten noorden van Wenen in het Weinviertel. Voor 1978 werd de boerderij van Pfaffl gedomineerd door het verbouwen van graan en aardappelen en het houden van koeien en varkens. In korte tijd is er veel veranderd. Paffl is een internationaal symbool voor Grüner Veltliner. Ze zijn door Wine Enthusiast zelfs uitgeroepen tot Europees wijnhuis van het jaar.
St. Laurent-druiven
Boven-Oostenrijk, de grootste wijnregio van Oostenrijk. Hier groeit St. Laurent in een terroir dat ideaal is voor de blauwe druif. Lössbodems, warme dagen en koele nachten overheersen in deze regio. Na de oogst worden de druiven ontsteeld en gekneusd. Bij een gecontroleerde temperatuur van 28°C vindt de gisting plaats in roestvrijstalen tanks gedurende 261 dagen. Door het regelmatig overpompen van het druivensap wordt zoveel mogelijk kleur en smaak geëxtraheerd. Na de gisting rijpt de wijn 6 maanden in gebruikte eikenhouten vaten.