Pfaffl LA VITA Grauburgunder is stralend goudgeel, mooi aroma van groene appels en honingmeloen, ook een vleugje specerijen, heerlijk rond en fluweelzacht maar toch sappig en levendig in de mond. Veel peer en papaja en een super charmante marsepeintoon in de lange afdronk. Een schitterende wijn om een actieve dag mee af te sluiten. Drink deze witte wijn op een temperatuur van 10-12°C.
Pasta of Risotto
Pfaffl LA VITA Grauburgunder is ideaal bij pasta of risotto.
Drinken
Je kunt de wijn nu drinken en bewaren tot 2025.
Niederösterreich, Oostenrijk
Pfaffl LA VITA Grauburgunder is een wijn uit Paffl. In 1978 werden Roman en Adelheid Pfaffl op jonge leeftijd eigenaar van het Pfaffl wijnhuis in Stetten, een dorp ten noorden van Wenen in het Weinviertel. Voor 1978 werd de boerderij van Pfaffl gedomineerd door het verbouwen van graan en aardappelen en het houden van koeien en varkens. In korte tijd is er veel veranderd. Paffl is een internationaal symbool voor Grüner Veltliner. Ze zijn zelfs door Wine Enthusiast uitgeroepen tot Europees wijnhuis van het jaar.
Grauburgunder druiven
De bodem is een middelzware lössgrond, die in de rijbaan is begraasd en alleen tijdens extreme droogte wordt opengehouden. De wijnstokken zijn ongeveer 3 jaar oud en staan aangeplant met een dichtheid van ongeveer 4.000 stokken/ha. Om te profiteren van de bodemwarmte en om een hoge bladermuur te verkrijgen, wordt het middelhoge trainingssysteem gebruikt met snoei met één boog.