Paul Mas Vignes de Nicole Chardonnay Viognier (375 ml) smaakt naar peer, tropisch fruit, perzik en citrus met een hint van vanille en toast. Fris en zacht van smaak met een lange, fruitige afdronk. Drink deze witte wijn op een temperatuur van 10-12°C.
Lekker bij Vis
Vignes de Nicole Chardonnay Viognier is lekker bij schaaldieren, visgerechten, witvlees, blauwe kazen, taartjes en fruit desserts.
Op dronk
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2024 bewaren.
Zuid Frankrijk
Vignes de Nicole Chardonnay Viognier is afkomstig van het beroemde wijnhuis Paul Mas uit de Languedoc.
Chardonnay en Viognier druiven
De druiven komen van 16 en 18 jaar oude wijnstokken op klei en kalkhoudende bodem. Het is een blend van Chardonnay en Viognier druiven. De fermentatie duurt een maand onder een gecontroleerde temperatuur (15°C-17°C). Vanaf de tweede week van de fermentatie gaat de Chardonnay in nieuwe eiken vaten, waar hij het gistingsproces afrondt. 50% in Frans eiken en 50% in Amerikaans eiken. De Viognier veroudert alleen in RVS tanks, dus ondergaat geen houtrijping.