Pascal Jolivet Sancerre Blanc Clos du Roy heeft een uniek karakter met balans, zachte structuur, veel fruit als citrus en groene appel en een lange zachte afdronk. Drink deze witte wijn op een temperatuur van 8-10°C.
Lekker bij Wit vlees
Pascal Jolivet Sancerre Blanc Clos du Roy is lekker bij kalfsvlees, gevogelte en heerlijk bij mooie zachte kazen.
Op dronk
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2024 bewaren.
Loire, Frankrijk
Pascal Jolivet Sancerre Blanc Clos du Roy is afkomstig uit de wijnstreek Loire in Frankrijk. Het wijnhuis Pascal Jolivet maakt hier wijnen sinds 1926 en is een van de grootste wijnmakers in de Loire.
Sauvignon Blanc druiven
Deze wijn bestaat voor 100% uit Sauvignon Blanc druiven. Het terroir van klei en kalksteen zorgt voor een verbazingwekkende rijkdom en complexe mineraliteit. Voor deze wijn oogsten ze 0,80 hectare (één acre) van een wijngaard die 18 hectare (44 acres) beslaat boven het dorp Crézancy-en-Sancerre. Rijping op de fijne droesem gedurende 4 maanden in thermo-gereguleerde roestvrijstalen tanks. Een elegante en fijne Sancerre "cru".