Ogier Ventoux Rouge heeft krachtige smaken, gedomineerd door zwart fruit (braambessen) en subtiele suggesties van gedroogde kruiden (laurier). Rijk en vol met zachte tannine en een mooie finale. Drink deze rode wijn op een temperatuur van 16-18°C.
Lekker bij Gegrild vlees
Ogier Ventoux Rouge is lekker bij gegrild rood vlees, ovenschotels zoals cassoulet of stoofschotels van wild, rund en eend.
Op dronk
Je kunt deze biologische rode wijn nu drinken en tot 2025 bewaren.
Vallée du Rhône, Frankrijk
Ogier Ventoux Rouge is afkomstig van het wijnhuis Ogier. De kelders in Châteauneuf du Pape, waarin men de wijn produceert en laat rijpen, dateren uit de 20ste eeuw. Het zijn ongetwijfeld de oudste kelders in de zuidelijke Rhône vallei. In 2006 heeft Ogier zich helemaal toegelegd op duurzaamheid en wordt er op alle wijngaarden biologisch geteeld.
Syrah en Mourvèdre
Ogier Ventoux Rouge is gemaakt van Syrah en Mourvèdre druiven. De wijngaarden zijn gelegen in het zuiden van de Rhône Vallei, in de regio van de Mont Ventoux, vlakbij de steden Carpentras en Apt in de Vaucluse. De bodem is samengesteld uit leem en klei.