Castel Pietra Chardonnay smaakt naar fruit zoals rode en gele appels, abrikoos, witte meloen en citrusvruchten. Een droge, goed gestructureerde wijn met een evenwichtige zuurgraad. Drink de wijn op een temperatuur van 9-11°C.
Lekker bij de borrel
Castel Chardonnay is lekker bij de borrel, bij bij voorgerechten op basis van tomaten, romige soepen, risotto's, romige en milde kazen zoals Brie of Fontina.
Op dronk
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2024 bewaren.
Mezzacorona, Italië
Castel Pietra Chardonnay is afkomstig van wijnmaker Mezzacorona, één van de eerste coöperaties in Italië. De wijngaarden liggen in Trentino en Alto Adige, de regio tussen Verona en de Alpen.
Chardonnay druiven
Castel Pietra Chardonnay is gemaakt van Chardonnay druiven. De wijngaarden in de heuvelachtige gebieden van Trentino Alto Adige zijn een ideale omgeving, dankzij grote temperatuurverschillen en een koel klimaat.