Rood

Meerlust Rubicon 2016

28,95 26,95
FLES
DOOS (6)

Meerlust Rubicon 2016

Meerlust Rubicon is een Bordeaux-blend die zich met gemak jarenlang kan ontwikkelen in de fles en kan wedijveren met de top uit Bordeaux. Het is een geconcentreerde wijn met veel donker fruit (pastille en moerbeien), pure chocolade, wat bij elkaar wordt gehouden door soepele tannines. Drink deze rode wijn op een temperatuur van 16-18°C.

Lekker bij vlees

Meerlust Rubicon is lekker bij runderribstuk, gegrild vlees en bij een stoofschotel van lam- of rundvlees.

Op dronk

Je kunt de wijn nu drinken en tot 2026 bewaren.

Stellenbosch, Zuid Afrika

Meerlust Rubicon is afkomstig van het in 1756 gekochte Meerlust. Dit wijnhuis mag zich scharen onder de absolute cultnamen van Stellenbosch. Met een rijke historie en een breed scala aan internationale prijzen, behoort dit wijnhuis tot de top van Stellenbosch en Zuid-Afrika.

Bordeaux blend

Meerlust Rubicon is gemaakt van Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot druiven afkomstig van Afkomstig van verschillende wijngaarden in Stellenbosch, Zuid-Afrika. Cabernet Sauvignon is afkomstig van een wijngaard met een lage opbrengst en een bodem van voornamelijk graniet en grind. De bodem voor de Merlot-druiven bestaat uit klei en is goed doorlatend. Een aantal stukken zijn zeer ijzerrijk. Cabernet Franc is afkomstig van zeer goed doorlatende, stenige bodem met ongeveer 20% klei. Petit Verdot groeit op zogenaamde Oakleaf bodems. De druiven worden apart gevinifieerd in RVS tanks. Pas aan het einde van de vinificatie én een eerste houtrijping wordt de definitieve blend bepaald. Deze houtrijping duurt negen maanden en vindt plaats in Frans eikenhout, waarvan ongeveer twee derde nieuw. Daarna wordt de wijn geblend en krijgt deze nog een houtrijping voor negen maanden.

Alcoholpercentage

Meerlust Rubicon 2016 heeft een alcoholpercentage van 14%.
Aanbiedingsprijs € 26,95 Normale prijs € 28,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
16152

Alcoholpercentage

Meerlust Rubicon 2016 heeft een alcoholpercentage van 14%.
Meerlust Rubicon is een top Bordeaux-blend. Nu voor € 26,95 per fles.

Alcoholpercentage

Meerlust Rubicon 2016 heeft een alcoholpercentage van 14%.
Meer informatie
Alcoholpercentage 14
Type/kleur Rood
Wijnmoment Diner voor twee
Gerecht Rood vlees
Fit in Mailbox Look to weight
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Meerlust Rubicon 2016
Uw waardering