Maris Casse Croute Blanc smaakt naar geel fruit en vanille. In de mond proef je een mooie balans, met aroma's van peer en appel. Drink deze biologische witte wijn op een temperatuur van 10-12°C.
Lekker bij Vis
Maris Casse Croute Blanc is lekker bij schaal- en schelpdieren en verschillende vissoorten.
Op dronk
Je kunt deze witte wijn nu drinken en tot 2025 bewaren.
Frankrijk
Wijnmaker Robert Eden geldt hier als een apostel op het gebied van duurzame landbouw. Zijn wijnen zijn Biologisch en, een stapje daarboven, ook Demeter gecertificeerd. Het wijngoed is met zonnepanelen zelfvoorzienend in energie en het wijnhuis is, als eerste in de wereld, opgebouwd uit o.a. hennep, dat CO2 verbruikt. De grotendeels plantaardige materialen maken dat koeling of verwarming niet nodig is om de chais op de juiste temperatuur te houden. Parker’s Wine Advocate waardeert de wijnen steevast boven de 90 punten.
Grenache blanc en Viognier
Maris Casse Croute Blanc is gemaakt van 100% Grenache blanc en Viognier druiven.