Langlois Chateau Saumur Rouge heeft een fruitige en mild-pittige smaak. Prettige frisheid met aroma´s van bessen en kersen in combinatie met een pepertje en de afdronk. Drink deze rode wijn op een temperatuur van 16-18°C.
Lekker bij rood vlees
Langlois Chateau Saumur Rouge is lekker bij rood vlees, lichte grill gerechten, gevogelte, koud vlees schotels en zachte kaassoorten.
Op dronk
Je kunt deze rode wijn nu drinken en tot en met 2024 bewaren.
Saumur, Frankrijk
Langlois Chateau Saumur Rouge is afkomstig van het gerenommeerde wijnhuis Langlois-Château. Dit werd in 1885 opgericht en is in handen van Société Jacques Bollinger. Men produceert een breed gamma aan Loire wijnen en crémants volgens de voorwaarden van Terra Vitis. Dit biologische keurmerk draagt in de wijnbouw de production viticole raisonnée uit ofwel het bedrijven van wijnbouw met groot respect en aandacht voor de natuur: de druiven van het domein worden verbouwd zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en met de hand geplukt.
Cabernet Franc druiven
Op fruit gemaakt cabernet franc (100%) van Terra Vitis gecertificeerde wijngaarden. Vergisting in temperatuur gecontroleerde RVS tanks, waarna het vergiste sap in tanks wordt bewaard voor de botteling in het opvolgende voorjaar. Rijp rood fruit in geur en smaak.