Langlois Chateau Crémant de Loire Brut heeft een fruitige aanzet met lekkere frisse mousse, mondvullende smaak met veel rijp, tropisch fruit, rijpe appel en wat peer. Goede lengte waarin het fruit domineert. Drink deze Cremant op een temperatuur van 8-10°C.
Lekker bij de borrel
Langlois Chateau Crémant de Loire Brut is lekker als aperitief en een goede begeleider van voor- en tussengerechten met schelp- en schaaldieren en vis- en witvleesgerechten.
Op dronk
Je kunt deze bubbel nu drinken en tot 2024 bewaren.
Saumur, Frankrijk
Langlois Chateau Crémant de Loire Brut is afkomstig van het gerenommeerde wijnhuis Langlois-Château. Dit werd in 1885 opgericht en is in handen van Société Jacques Bollinger. Men produceert een breed gamma aan Loire wijnen en crémants volgens de voorwaarden van Terra Vitis. Dit biologische keurmerk draagt in de wijnbouw de production viticole raisonnée uit ofwel het bedrijven van wijnbouw met groot respect en aandacht voor de natuur: de druiven van het domein worden verbouwd zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en met de hand geplukt.
Chenin Blanc en Chardonnay
Langlois Chateau Crémant de Loire Brut is gemaakt van Chenin Blanc (minimaal 60%) en Chardonnay druiven. De druiven worden met de hand geoogst en in kleine kratten vervoerd. Het rijpingsproces gaat volgens de Méthode Traditionnelle, met de tweede gisting op fles. De wijn rijpt daarbij minimaal 12 maanden op droesem. De druiven voor deze Cremant komen voornamelijk uit Saumur en een klein deel uit Anjou en Touraine. De grond bestaat uit kalkzandsteen, klei en leisteen.