La Crema Monterey Chardonnay smaakt naar nectarine, papaya, citroen, mandarijn en een vleugje kruiden. Geweldige Bourgogne stijl Chardonnay met een mooie zuurgraad en mineraliteit. Drink deze witte wijn op een temperatuur van 10-12°C.
Lekker als aperitief en bij Vis
La Crema Monterey Chardonnay is heerlijk als aperitief en lekker bij wit vlees, bij salades en bij vis.
Op dronk
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2025 bewaren.
Monterey, Californië
La Crema Monterey Chardonnay wordt gemaakt door het wijnhuis La Crema uit Monterey in de Verenigde Staten. Het wijnhuis heeft wijngaarden in de koelere regio's en is onderdeel van het beroemde wijnhuis Kendall-Jackson.
Chardonnay druiven
De Chardonnay druiven voor deze wijn zijn afkomstig van meerdere wijngaarden in de Monterey appellatie, waaronder wijngaarden van Gravelstone en Clark. De wijngaarden in Noord-Monterey brengen sappige fruittonen, terwijl de wijngaarden in het zuiden rijpere fruitsmaken brengen. Nadat de druiven zijn geplukt, worden ze voorzichtig geperst en rusten ze 24 uur voordat ze voor fermentatie in een mix van Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten worden gebracht. Een klein deel van de wijn wordt voor fermentatie in roestvrijstalen tanks gebracht, wat een sappige zuurgraad en aroma's aan de wijn toevoegen. De wijn rijpt daarna nog 6,5 maand in eikenhouten vaten.