El Castilla Monastrell smaakt naar zwart fruit, kruidige smaken van peper en een vleugje truffel. Intense smaken van hout, geroosterde tonen en koffietonen zorgen voor een goede lengte in de mond. Drink deze rode wijn op een temperatuur van 16-18°C.
Lekker bij Vlees
El Castilla Monastrell is lekker bij vleesgerechten, klein wild en stoofschotels.
Op dronk
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2025 bewaren.
Spanje
Het wijnhuis bevindt zich in midden-Spanje op 800 meter hoogte in een continentaal mediterraans klimaat. In de jaren zestig werd het wijnhuis opgericht door lokale telers. Vandaag de dag zijn ze met 300 werknemers uitgegroeid tot een succesvol bedrijf en hebben ze de afgelopen jaren geïnvesteerd in technologie als roestvrijstalen tanks met temperatuurregeling en pneumatische persen om te zorgen voor continue kwaliteit.
Monastrell druiven
De druiven van El Castilla Monastrell worden met de hand geoogst en vervolgens zeer streng gecontroleerd om alleen het beste wijn in de fles te krijgen.