Culombu Tribbiera Rouge is diep granaatrood van kleur. De geur is zeer expressief met smaken van bosbessen en munt. Een lichte en frisse rode wijn die iets gekoeld gedronken moet worden. Drink deze rode wijn op een temperatuur van 14-16°C.
Lekker bij Vlees
Culombu Tribbiera Rouge is lekker bij lichte zomerse gerechten met kalfsvlees en lam. Geniet ervan tijdens de BBQ met gegrilde groenten of vlezige visgerechten zoals tonijn.
Op dronk
Je kunt Culombu Tribbiera Rouge nu drinken en gerust tot en met 2024 bewaren.
Corsica, Frankrijk
Paul Suzzoni, heeft gestudeerd aan landbouwschool in Borgo, in het noorden van Corsica. Met steun van zijn vader Antoine kon hij enkele wijnpercelen kopen en zijn droom werd hiermee werkelijkheid. Paul en zijn vader plantten hun eerste Niellucciu wijnstokken in 1973 in de gemeenten Lumiu en Montegrosso, en maakten ze hun eerste wijnen drie jaar later. Tegenwoordig heeft het domein meer dan 64 hectare wijngaarden.
Sciaccarellu, Nielluccio en Syrah
Culombu Tribbiera Rouge is gemaakt van 60% Sciaccarellu, 30% Nielluccio, 10% Syrah druiven. De wijn rijpt gedurende 6 maanden in betonnen tanks. De druiven voor deze wijn komen van Corsica, specifiek de gemeenten Lumiu en Montegrosso. De wijngaarden liggen tussen de bergen en de zee. Het landgoed bestaat uit wijnstokken, olijfbomen, eikenboomgaarden en weiland. De bodems bestaan uit kristallijn metamorf gesteente met een hoog silicagehalte en zijn rijk aan kalium, magnesium en mangaan. Dit terroir, typisch voor AOC Corse-Calvi, is gesticht op een van de oudste granieten platforms in Corsica (350 miljoen jaar oud).