Culombu Tribbiera Rosé is een frisse en evenwichtige rosé met smaken van granaatappel. Drink deze rose wijn op een temperatuur van 8-10°C.
Lekker bij Salades
Culombu Tribbiera Rosé is lekker bij lichte hapjes bij van vis of vlees. Heerlijk bij verschillende salades of mooie (vis)gerechten.
Op dronk
Je kunt Culombu Tribbiera Rosé nu drinken en gerust tot 2024 bewaren.
Corsica, Frankrijk
Paul Suzzoni, heeft gestudeerd aan landbouwschool in Borgo, in het noorden van Corsica. Met steun van zijn vader Antoine kon hij enkele wijnpercelen kopen en zijn droom werd hiermee werkelijkheid. Paul en zijn vader plantten hun eerste Niellucciu wijnstokken in 1973 in de gemeenten Lumiu en Montegrosso, en maakten ze hun eerste wijnen drie jaar later. Tegenwoordig heeft het domein meer dan 64 hectare wijngaarden.
Niellucciu, Sciaccarellu en Cinsault
Culombu Tribbiera Rosé is gemaakt van 60% Niellucciu, 35% Sciaccarellu, 5% Cinsault druiven. De wijngaarden liggen tussen de bergen en de zee. Het landgoed bestaat uit wijnstokken, olijfbomen, eikenboomgaarden en weiland. De bodems bestaan uit kristallijn metamorf gesteente met een hoog silicagehalte en zijn rijk aan kalium, magnesium en mangaan. Dit terroir, typisch voor AOC Corse-Calvi, is gesticht op een van de oudste granieten platforms in Corsica (350 miljoen jaar oud).