Culombu Tribbiera Blanc is fris met smaken van verbena en perziken en heeft een goede zuurgraad. Drink deze witte wijn op een temperatuur van 8-10°C.
Lekker bij Vis
Culombu Tribbiera Blanc is lekker bij asperges, vis en (maaltijd) salades.
Op dronk
Je kunt Culombu Tribbiera Blanc nu drinken en gerust tot 2023 bewaren.
Corsica, Frankrijk
Paul Suzzoni, heeft gestudeerd aan landbouwschool in Borgo, in het noorden van Corsica. Met steun van zijn vader Antoine kon hij enkele wijnpercelen kopen en zijn droom werd hiermee werkelijkheid. Paul en zijn vader plantten hun eerste Niellucciu wijnstokken in 1973 in de gemeenten Lumiu en Montegrosso, en maakten ze hun eerste wijnen drie jaar later. Tegenwoordig heeft het domein meer dan 64 hectare wijngaarden.
Vermentinu druiven
Culombu Tribbiera Blanc is gemaakt van Vermentinu druiven. De druiven voor deze wijn komen van Corsica, specifiek de gemeenten Lumiu en Montegrosso. De wijngaarden liggen tussen de bergen en de zee. Het landgoed bestaat uit wijnstokken, olijfbomen, eikenboomgaarden en weiland. De bodems bestaan uit kristallijn metamorf gesteente met een hoog silicagehalte en zijn rijk aan kalium, magnesium en mangaan. Dit terroir, typisch voor AOC Corse-Calvi, is gesticht op een van de oudste granieten platforms in Corsica (350 miljoen jaar oud).