Chateau Musar blanc is mooi rijp en ontwikkeld in de mond, heerlijk honingachtig en rijk, mango, noten, heerlijk exotisch, intens, met een bitter in de finale. Drink deze Libanese witte wijn op een temperatuur van 16-18°C
Lekker bij Vis en bij wit vlees
Chateau Musar blanc is lekker vis van de grill, wit vlees, inktvis, risotto met groenten.
Op dronk
Je kunt de wijn nu drinken en zeker tot 2029 bewaren.
Uit Bekaa Valley, Libanon
De wijn is afkomstig van de wijngaarden in de buurt van de Bekaa-vallei dorpen Aana en Kefraya waar de bodem voornamelijk uit grind en kalksteen bestaat.
Viognier, Vermentino en Chardonnay
De witte Château Musar is een unieke wijn. Hij heeft een Frans karakter, ondanks het gebruik van eigen, unieke druivenrassen als Obaideh (de lokale variant van Chardonnay) en Merwah, een druif die wel iets weg heeft van Sémillon. Hij doet vooral denken aan een gerijpte witte Graves, door zijn droge, rijke, bijna honingachtige karakter. De druiven worden geoogst van bush vines, met opbrengsten van niet meer dan 10 tot 20 hectoliter per hectare. De wijngaarden liggen deels op grote hoogte, tot 1400 meter, op de hellingen van Mount Lebanon. In combinatie met de perfect rijpe druiven geeft dit de witte wijn een enorme rijkdom en aromatische kracht, uitgebalanceerd door mooie zuren en bitters. De witte wijn ondergaat een rijping op eiken vaten uit de regio Nevers gedurende negen maanden. Vervolgens wordt hij maar liefst zeven jaar op fles bewaard tot hij op de markt wordt gebracht. Dat maakt dit tot een bijzondere witte wijn, met een uniek, mooi gerijpt karakter.