Chateau de Fleurie smaakt naar zwarte bessen en bramen, geleidelijk aangevuld met zoethout en zwarte chocolade. De mond is rijk en goed uitgebalanceerd met zijdezachte tannines en een opmerkelijke persistentie. Drink deze wijn iets gekoeld. Drink deze rode wijn op een temperatuur van 14-16°C.
Chateau de Fleurie is lekker bij tajine, lasagne en harde kazen.
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2025 bewaren.
Wijnmaker Frédéric Maignet, maakt deze Fleurie wijn in de Beaujolais op de wijngaarden van Le Bourg, Les Rochaux, Point du Jour en La Madone. Daar bevinden zich granietbodems van 50 cm tot 1 m diepte en vervolgens granieten aardlagen.
Chateau de Fleurie is gemaakt van Gamay Noir druiven. Rijping vindt plaats gedurende 8 tot 9 maanden in houten vaten.
Ontdek meer over onze andere wijnen uit Frankrijk en laat je verrassen door ons uitgebreide assortiment.