Rood

Carmen Gran Reserva Carmenere Frida Kahlo Edition Limitada 2017

12,95
FLES
DOOS (6)

Carmen Gran Reserva Carmenere Frida Kahlo Edition Limitada 2017

Carmen Gran Reserva Carmenere Frida Kahlo Edition Limitada is een unieke wijn met een zeer beperkte oplage die heerlijk vol en intens van smaak is met een fluweel zachte afdronk. De wijn is peperig en romig tegelijk. Drink deze krachtige rode wijn uit Chili op een temperatuur van 17-18°C.

Lekker bij Rood vlees en Lamsvlees

Carmen Gran Reserva Carmenere Frida Kahlo is lekker bij rood vlees, roergebakken rundvlees, varkensvlees karbonades, spaghetti met Bolognese saus en lamskoteletten.

Op dronk

Je kunt deze wijn nu drinken en tot 2022 bewaren.

Colchagua Valley, Chili

Carmen Gran Reserva Carmenere Frida Kahlo wordt gemaakt door het bekende en beroemde wijnhuis Vine Carmen uit Chili.

Frida Kahlo

In het kader van het thema Reinventing Classics heeft Carmen één van Latijns-Amerika’s iconen uit de vorige eeuw omarmd: Frida Kahlo. In Midden- en Zuid-Amerika is ze een beroemde kunstenares, in Europa wordt Frida Kahlo ook steeds bekender, mede dankzij de vele bloemen uit haar werken. De Special Edition van de Carmenère Gran Reserva heeft een label met deze kenmerkende bloemen van Frida Kahlo.

Carmenere druiven

Carmen Gran Reserva Carmenere Frida Kahlo is gemaakt van 100% Carmenere druiven. Bij het maken van de Carmenère Gran Reserva heeft Carmen gekozen voor één wijngaard, met een ideaal terroir voor deze druif. Het gaat om Apalta, in het hart van de Colchagua Valley. Apalta was een van de eerste terroirs die door pioniers als Aure lio Montes werd gezien als de ideale plek voor wijnbouw van grote klasse. Voor het eerst werd hier gekozen voor de aanplant van wijngaarden op hellingen in plaats van in het vlakke dal. De druiven worden langzamer en beter rijp, zodat de wijnen een fluwelig en prachtig diep karakter krijgen. De Peñasco-wijngaard van Carmen ligt in het hoogste deel van Apalta. Door de arme grond wordt de bladgroei van de stokken afgeremd en de rijping van de druiven gestimuleerd. Tegelijk zijn de temperaturen hier hoog genoeg voor een perfecte rijping van de Carmenère. De gisting duurde maar liefst tegen de zes weken. Vervolgens heeft de wijn 10 maanden gerijpt op vaten van Frans eiken. Een klein beetje Cabernet zorgt voor nog wat extra pit en stevigheid in deze bijzondere rode wijn.

Alcoholpercentage

Carmen Gran Reserva Carmenere Frida Kahlo Edition Limitada 2017 heeft een alcoholpercentage van 14%.
€ 12,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
254

Alcoholpercentage

Carmen Gran Reserva Carmenere Frida Kahlo Edition Limitada 2017 heeft een alcoholpercentage van 14%.
Carmen Gran Reserva Carmenere Frida Kahlo Edition Limitada is een unieke wijn die heerlijk vol is. Nu voor € 12,95 per fles.

Alcoholpercentage

Carmen Gran Reserva Carmenere Frida Kahlo Edition Limitada 2017 heeft een alcoholpercentage van 14%.
Meer informatie
Alcoholpercentage 14
Type/kleur Rood
Wijnmoment Kerst diner
Gerecht Rood vlees
Fit in Mailbox Look to weight
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Carmen Gran Reserva Carmenere Frida Kahlo Edition Limitada 2017
Uw waardering