The Stump Jump Shiraz met Coq au vin: de kip wordt met een overdaad aan wijn bereid, waardoor de taaiheid afneemt en de kip heel zacht en smaakvol wordt. Wij hebben gekozen voor de ongebruikelijke combinatie met Shiraz. Dit is echt een aanrader en de is smaak overweldigend, een feestmaal dus! Benodigdheden ( 4 personen): * 2 kilo kip ( bouten...
Reyneke Chenin Blanc met zalm in roomsaus: deze week een eenvoudig klaar te maken, maar overheerlijk recept. Als je gasten krijgt en niet te veel voorbereiding in de keuken wilt hebben is dit een aanrader. De zalm met roomsaus uit de oven combineert goed met de Reyneke Chenin Blanc, deze biologische wijn uit Zuid Afrika maakt het gerecht compleet. Benodigdheden...
Noara's restaurant. Vanaf juli bezoekt het team van Voordeelwijnen elke maand verschillende restaurants op zoek naar inspiratie voor mooie wijn - spijs combinaties die we met jullie kunnen delen. In augustus stak één restaurant er met kop en schouders boven uit. Dit was het pas geopende Noara's restaurant in het centrum van Amsterdam. Het restaurant heeft een Marokkaans Franse keuken, maar als je...
Kiwi Sauvignon Blanc met pittige Zeeuwse Mosselen: deze week voor het eerst dit jaar Zeeuwse Mosselen gegeten. De Mosselen waren klaar gemaakt naar het recept van een beroemde Amerikaanse chef kok. Mosselen met sambal en tomaten, is dat lekker vroeg ik me af? Na het eten van dit gerecht met uitzicht op zee kan ik dit met een volmondig ja...
Tarani Sauvignon Blanc met Gamba's in knoflook: laten we het niet te ingewikkeld maken op deze zonnige Vaderdag. Wij hebben dit gerecht gekozen omdat het heel eenvoudig te bereiden is en elke keer weer een feest is om op tafel te zetten. Je kunt de Gamba's eten met wat brood of met een zomerse salade, hoe dan ook een topper...
Wolftrap White met gemarineerde kip van de BBQ en voorjaarsgroenten: ook dit weekend is het weer BBQ weer. Wij hebben een eenvoudig te bereiden BBQ gerecht met voorjaarsgroenten uit de wok. Geweldige combinatie en bovendien snel en eenvoudig te bereiden. Dit gerecht combineren wij met de Wolftrap White van Boekenhoutskloof gemaakt van de druivensoorten: Viognier, Chenin Blanc en Grenache. Benodigdheden kip van de...
Les Terroirs de Marrakech: geschiedenis Les Terroirs de Marrakech is een premium olijfolie uit Marokko die tot de beste olijfoliën ter wereld behoort. De olie wordt geproduceerd door Atlas Olijfolie, een bedrijf dat al meer dan honderd jaar en vier generaties in handen is van de familie Aqallal. De familie Aqallal staat erom bekend dat zij zeer betrokken is bij de...
SeaGlass Sauvignon Blanc gecombineerd met een salade Caprese: om toch alvast in zomerse sferen te komen hebben wij gekozen voor een eenvoudig te bereiden Italiaans recept: salade Caprese. Dit gerecht combineren wij met de SeaGlass Sauvignon Blanc en de bijzondere olijfolie Les Terroirs de Marrakech. De SeaGlass Sauvignon Blanc heeft stuivende aroma's van limoen, citroen, grapefruit, vers gemaaid gras en kruisbessen...
Eindelijk gaat het voorjaar beginnen! Om direct maar goed te beginnen hebben wij gekozen voor een hartige voorjaarssalade. Een voorjaarssalade met blauwe kaas en gebakken spekjes. Dit gerecht combineren wij met een Compass del Sur Cabernet Sauvignon uit Chili. Een soepele en fruitige Cabernet Sauvignon die vooral ook betaalbaar is: € 4,75 per fles bij Voordeelwijnen. Benodigdheden ( 4 personen): * 250 gr...
De gedachte aan het voorjaar is vervangen door harde wind, sneeuw en gevoelstemperaturen tot min 15. Echt een weekend voor een stevige warme schotel met daarbij een volle en krachtige rode wijn. Wij hebben deze week gekozen voor een traditionele Ierse stoofschotel. Dit gerecht combineren wij met een exclusief voor Voordeelwijnen door de Spaanse wijnmaker Vinas del Vero gebottelde Bolturina Garnacha Reserva...