Op zoek naar een lekker hapje voor bij de borrel? Fromage fort was van oorsprong de ultieme manier om restjes kaas om te toveren in een geweldig borrelhapje. De beroemde Franse chef-kok Jacques Pépin gebruikt stukken Camembert, Brie, Zwitserse kaas, blauwe kaas en geitenkaas gecombineerd met witte wijn en knoflook om een heerlijke Fromage Fort te maken. Een geweldige borrelhap...
Zin in een frisse en lekkere zomercocktail? Probeer deze eenvoudig klaar te maken cocktail: Prosecco Frizzante met verse aardbeien en munt! Benodigdheden ( 4 personen): * 1 fles Prosecco Frizzante Filo; * 3 handen verse aardbeien; * handje verse muntblaadjes. Bereidingswijze: Maak de aardbeien en de munt schoon. Doe beide in een zeef en druk deze met de achterkant van een lepel...
Cuvee Premiere Rouge met gemarineerde lamskoteletten van de BBQ: onze aanrader voor het komende weekend. Geweldig lekker gerecht van de BBQ gecombineerd een volle en krachtige wijn die toch heel zacht en soepel is. Genieten dus dit weekend. Benodigdheden ( 4 personen): * 1 kg lamskoteletten (of 1 hele lamsrack van ca. 1 kg): * voor de marinade: * 20 gram...
Deze burger, naar het recept van een bekende Amerikaanse kok, heeft alle componenten van een BLT ( Bacon Sla Tomaat) - burger, hij is alleen niet op de gebruikelijke manier samengesteld. Verkruimelde bacon en zongedroogde tomaten worden gemengd in een knoflook mayonaise, die wordt gesmeerd op een sappige hamburger. Snel klaar te maken en supper lekker. Wij hebben deze burger gecombineerd...
De lente is weer onderweg. Deze week een top gerecht dat bovendien zeer eenvoudig te bereiden is: spaghetti met Kokkels in een witte wijn saus. Als je jouw gasten wilt verrassen kun je hier gerust voor kiezen. Dit gerecht combineren wij met een Pinot Grigio afkomstig uit Italië. Benodigdheden ( 4 personen): * Twee netjes Kokkels, maar je kunt ook kiezen voor...
Het recept van deze heerlijke romige waterzooi met verse groenten en kip kwamen wij tegen en hebben we geprobeerd. Wat ons betreft krijgt dit recept een dikke 8! Het is een eenvoudig klaar te maken gerecht, dat bovendien erg gezond en licht verteerbaar is. Sommige wijnkenners combineren soep liever niet met wijn, maar wij dronken er Jordan The Real McCoy Riesling...
Onze wijn-spijs tip van de maand is Penne met Wilde Paddestoelen gecombineerd met Doppio Rosso Vino Ripassato 2012. Een eenvoudig klaar te maken maar erg smaakvolle en gezonde combinatie. De Doppio Rosso Vino Ripassato 2012 van Cantina di Monteforte uit Veneto past perfect bij dit gerecht. Wij raden je daarom deze wijn-spijs combinatie van harte aan! Benodigdheden ( 4 personen): * 1,5 theelepel...
Afgelopen weekend hebben wij met ons gezin een recept van de vermaarde chef kok Andrew Zimmern uit de Verenigde Staten uitgeprobeerd. Wij waren verrast door de smaken die dit gezonde gerecht in zich had. Wat een heerlijke maaltijd was dit! Het genieten werd vergroot door de wijn waarmee wij het gecombineerd hebben: Domaine du Pré Baron Touraine Gamay. Een frisse fruitige wijn...
Lamsburger met Harissa en Rosario Carmenere werd ons aangeraden door een kennis en na het eenmaal geprobeerd te hebben zijn wij een grote fan geworden. Eenvoudig klaar te maken, lekker pittig en uitermate geschikt voor een snelle lekkere lunch. Alles kun je vooraf klaar maken, dus de lunch staat binnen een kwartiertje op tafel. Combineer dit gerecht met de wijn Rosario...
Frisse pittige gazpacho met El Coto Rosado is een recept dat wij twee weken geleden kregen en nu al twee keer gemaakt hebben. Heerlijk, gezond en super eenvoudig! Een frisse, pittige, tomaat gazpacho die je snel maakt in de blender. Een jalapeño voegt subtiele pittigheid toe. Combineer dit gerecht op een mooie zomeravond met El Coto Rosado en geniet. Benodigdheden ( 4...