Ultimate Provence rose

Ultimate Provence rose

Ultimate Provence rose is een nieuwe en speciale rosé van dezelfde wijnmakers als het befaamde Chateau de Berne. Deze rosé is de UP, wat staat voor Ultimate Provence. De wijn komt van een Provençaals landgoed gelegen in La Garde-Freinet. De wijnstokken worden beschermd door het Massif des Maures en groeien op een bodem van zandsteen en leisteen. Gelegen aan de rand van het natuurreservaat van de Moren en omringd door heuvels en bergen, liggen de 46 hectare wijngaarden van UP. Volledig in AOP Côtes de Provence. De wijnen van UP zijn gecertificeerd op hoog niveau HVE (High Environment Value) en zijn in 2017 gestart met de conversie naar biologische wijnbouw.

Ultieme Provence Rosé is onlosmakelijk verbonden met zijn glaswerk dat onder alle omstandigheden herkenbaar is. De fles van UP is de belofte van een extra frisse wijn die dag en nacht kan worden gedronken. Genereus in aroma's en met een zeer verleidelijke neus. In zijn bleke en zeer vriendelijke kleur dringen fruitige en bloemige noten door. In de mond wordt de intense fruitigheid van rijp rood fruit zoals frambozen en aardbeien in het gehemelte ondersteund door een licht minerale frisheid, versterkt door kruidige tonen van witte peper en licht rood fruit.

Deze wijn kan worden gedronken, op een terras, beachclub, of gewoon thuis.

Wijn Spijs combinaties

Ultimate Provence rosé is een perfecte wijn om mee te nemen naar een BBQ en te serveren met gegrilde kip of groentespiesjes. De kruiden tonen een aanvulling op geroosterd vlees en klassieke mediterrane smaken zoals Griekse Souvlaki of vleeswaren. Ook kun je de wijn combineren met schaal- en schelpdieren, salades of zeevruchten.

Druivensoorten

Ultimate Provence rose is gemaakt van de druivensoorten Grenache Noir (30%), Cinsault (30%), Syrah (30%) en Rolle Alexis Cornu (10%). De druiven worden in de nacht geoogst om hun frisheid te behouden.

bestel direct