Vis eten van de BBQ? Dit is onze aanrader. Dit recept maken wij het elke zomer meerdere keren klaar. Geweldig lekker en gezond! Drink er een lekkere Chardonnay bij, wij hebben gekozen voor Merwida Chardonnay.

Benodigdheden ( 6 personen):

* 1 halve zalm;
* 2 bossen verse dille;
* grof zeezout;
* Een zomerse salade voor zes personen;
* 1 BBQ met klep.

Bereidingswijze:

Snij de halve zalm om de 4/5 centimeter in tot op het vel, snij het vel niet door. Vul de insneden met veel dille, liever iets te veel dan iets te weinig. Strooi er vervolgens grof zeezout overheen. Doe dit naar behoefte, maar doe er zeker niet teveel op.

Steek de BBQ aan en laat hem goed heet worden. Leg de zalm op de velkant op de BBQ en sluit de deksel van de BBQ. Laat de zalm ongeveer 15 minuten warm worden en open de klep tussentijds niet helemaal. De zalm moet rosé en zacht zijn als je hem eraf haalt, laat de zalm vooral niet te gaar worden. Geniet ervan met een lekkere zomerse salade!

Merwida Chardonnay

Merwida Chardonnay is een volle, romige op hout gerijpte Chardonnay die smaakt naar boterbabbelaar, peer en een klein beetje citrus.  Lekker bij de borrel en bij diverse ( romige) visgerechten.

Serveer deze wijn op een temperatuur van 10-12°C.

Blomac Chardonnay