Voorjaar is Aspergetijd. Wij hebben gekozen voor Schlumberger Pinot Blanc gecombineerd met een eenvoudig te bereiden Italiaans recept: Asperges met een saus van hardgekookte eieren.

Welke wijn je bij asperges wilt drinken, hangt samen met de bereiding van de asperges en welke ingrediënten je gebruikt. De wijn mag niet te licht zijn, want dan verdwijnt de smaak van de wijn naast de asperges naar de achtergrond, maar de wijn mag ook de smaak van de asperges weer niet overheersen. Dus niet te uitgesproken. Kies geen een wijn die op hout gerijpt heeft, dit heeft een negatieve uitwerking op de smaak van de asperges.

Schlumberger Pinot Blanc

Dit gerecht combineren wij met de klassieke begeleider van asperge gerechten: een Pinot Blanc uit de Elzas.  Schlumberger Pinot Blanc is deze maand extra voordelig, slechts € 9,95 per fles! De wijn heeft een heeft een bleekgele kleur en

heeft smaken van witte bloemen, citrusvruchten (yuzuschil, citroen), hop, peer, appel en rokerigheid.

asperges pinot blanc

Benodigdheden ( 4 personen):

* 1 kilo witte Asperges;

* 3 eieren;

* 2 Ansjovis filets in olie;

* 1 eetlepel Kappertjes;

* 1 citroen en wat takjes dille;

* ½ kopje extra vergine olijfolie;

* zout en peper naar smaak toevoegen.

Bereidingswijze:

Kook de eieren hard in 8 minuten. Verwijder ze daarna uit het water, pel ze en snij ze in tweeën. Haal de dooiers uit de eieren haal ze door een zeef. Voeg het citroensap van de halve citroen toe aan de eierdooiers en meng dit langzaam met de olijfolie, continu rustig blijven roeren. Hak de helft van de eiwitten en voeg ze toe aan de saus. Voeg nu ook de Kappertjes en gehakte ansjovis toe. Doe er wat zout en peper bij, en indien nodig, voeg er de rest van het citroensap aan toe. Vervolgens verwijder je het vezelachtige gedeelte van de Asperges. Zet de Asperges rechtop in een pan, eventueel samengebonden tot een bos. Voeg koud water toe totdat 2/3 van de stengels onder water staan en kook de Asperges gedurende ongeveer 8 minuten. Serveer de asperges warm overgoten met de saus. Je kan de Asperges ook af laten koelen en ze op dat moment serveren met de saus.

Garneer de asperges met wat takjes dille.