Eenvoudig en erg lekker is dit recept uit New Orleans: Creoolse Garnalen in combinatie met de zachte, verfijnde Castel Firmian Pinot Grigio met fruitige tonen van limoen, appel en frisse zuren. Creoolse Garnalen met Pinot Grigio

Benodigdheden ( 4 personen):

- 1 pond grote gepelde garnalen - 1,5 eetlepel gehakte knoflook - 1 eetlepel Creoolse kruiden - 1 rode paprika fijngehakt - 2 eetlepels plantaardige olie - sap van 2 citroenen - 1/4 kop gehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Doe de garnalen, knoflook, Creoolse kruiden en rode paprika in een kom en meng ze door elkaar zodat de kruiden goed vermengd zijn met de garnalen en de paprika. 2. Bak de garnalen in de olie in een koekenpan op heet vuur. Draai ze een paar keer om totdat ze gaar en wit van kleur zijn. 3. Als de garnalen klaar zijn voeg dan het citroensap en de peterselie toe en dien direct op. Lekker om hier wat vers stokbrood of in de koekenpan gebakken brood bij te eten. Creoolse kruiden: De Creoolse kruiden kun je kant en klaar kopen, maar je kunt uiteraard ook zelf de kruidenmix maken. De bestaat uit: 2 tl Knoflookpoeder, 5 tl paprikapoeder, 2 tl uienpoeder, 1 tl gedroogde tijm, 1 tl cayennepeper, 2 tl peper, 2 tl gedroogde oregano, 2 tl gedroogde basilicum. In plaats van de gedroogde kruiden kun je natuurlijk ook verse kruiden en knoflook gebruiken.

Castel Firmian Pinot Grigio

Castel Firmian Pinot Grigio is een zachte, verfijnde Pinot Grigio met fruitige tonen van limoen, appel en frisse zuren. De geur heeft frisse, fruitige tonen van appel en limoen. Drink Castel Firmian Pinot Grigio als aperitief of combineer met visgerechten. Serveer Castel Firmian Pinot Grigio op een temperatuur van 8-10°C. DeE wijn is nu op dronk, maar je kunt de wijn gerust nog een jaar bewaren. Deze wijn heeft onlangs een Zilveren Medaille gewonnen van Mundus Vini! Castel Firmian Pinot Grigio