Panzanella is een gerecht uit Toscane dat oorspronkelijk ontstaan is om oud brood op te maken. Het recept van deze Voorjaars Panzanella met Asperges kwamen wij tegen en willen we graag met je delen omdat het een heerlijke voorjaars salade is. Combineer deze salade met een frisse Pinot Blanc uit de Elzas zoals Heim Pinot Blanc.

Voorjaars Panzanella met Asperges en Heim Pinot Blanc

Benodigdheden ( 4 personen):

* 4 eieren;

* vier dunne plakjes Ciabatta in stukjes van 3 cm gescheurd;

* 1/2 kopje olijfolie;

* 900 gram groene asperges;

* 1/4 kop rode wijnazijn;

* 1 kopjes verse andijvie;

* 1 kleine rode ui in dunne plakjes gesneden;

* 2 radijsjes in dunne plakjes gesneden;

* 125 gram ricotta in dunne plakjes;

* zout en versgemalen peper naar smaak toevoegen.

Bereidingswijze:

Doe de eieren in een pan met koud water en breng aan de kook. Vanaf het moment dat het water kookt laat je de eieren 4-5 minuten koken zodat je halfzachte eieren krijgt. Haal de pan van het vuur en doe de eieren in een kom met koud water, pel ze en snij de eieren in plakjes.

Verdeel de stukjes Ciabatta over een bakplaat en bestrijk ze lichtjes met wat olijfolie. Laat het brood 12 minuten in de oven, ongeveer 160 graden, bakken totdat het brood knapperig is.

Terwijl het brood bakt doe je de asperges in een pan met kokend water. Kook de asperges ca. 3 minuten totdat ze beetgaar zijn. Laat de asperges daarna uitlekken en afkoelen en snij ze in de lengte doormidden.

In een kom meng je de olijfolie, rode wijnazijn zout en peper tot een dressing. Voeg daarbij de Ciabatta, de asperges, ui, andijvie en de ricotta en roer en het voorzichtig door elkaar. Garneer de salade met de plakjes ei en radijs.

Heim Pinot Blanc

Combineer deze voorjaarssalade met Heim Impérial Pinot Blanc. Heim Pinot Blanc heeft een lichte, bleekgele kleur. In de geur een parfum van rijpe peer en appel. De smaak is opwekkend fris met een aangename afdronk.

Drink Heim Pinot Blanc licht gekoeld op een temperatuur van 8-10°C.

Heim Pinot Blanc