Dit recept is een heerlijke combinatie tussen kippendijfilet en komkommersalade. Gezond en ontzettend lekker met veel smaak, een aanrader! Combineer dit gerecht met een Blanc de Noir wijn. Wij hebben gekozen voor de combinatie met Gustavshof Blanc de Noir.

Recept afbeelding

Benodigdheden ( 4 personen):

- 6 kippendijfilet (2 pond)

- 1/4 kop plus 2 eetlepels extra vergine olijfolie

- Zeezout

- Peper

- 3 eetlepels rode wijnazijn

- 1 eetlepel fijngehakte sjalot

- 1 theelepel gehakte knoflook

- 1 komkommer, in dunne plakjes

- 1/4 kopje dun gesneden rode ui

- 1 kleine rode jalapeño of chilipeper, in dunne plakjes

- 2 eetlepels gehakte munt. Deel heel laten voor garnering

- 3 eetlepels gehakte geroosterde ongezouten amandelen

Bereidingswijze:

1. Verwarm een grillpan. Wrijf de kippendijen met 2 eetlepels olijfolie in en breng op smaak met zout en peper. Leg de kip op de grill. Grill de kip op matig vuur totdat de kip goudbruin, ongeveer 5 minuten. Draai de kip en grill nog 3 minuten. Draai de kip naar de andere kant  en grill tot het krokant en gaar is, in ongeveer 2 minuten.

2. Combineer ondertussen in een grote kom, de azijn met de sjalot en knoflook toe en klop geleidelijk aan in de resterende 1/4 kop van olijfolie tot het goed gemengd is. Voeg de komkommer, ui, chili en gehakte munt en breng op smaak met zout en peper en meng het geheel.

3. Snijd de kip; meng met de komkommersalade. Garneer met de gehakte amandelen en muntblaadjes.

Gustavshof Blanc de Noir

Gustavshof Blanc de Noir 2014 is een fijne, frisse en erg fruitige biodynamische oranjewijn. In de smaak veel frisheid en je proeft het fruit volop. In de aangename geur tonen van rijpe meloen en rode paprika. 

Erg geschikt voor bij witvis, zachte romige kaas, konijn, zalm en kip.

Drink deze wijn op een temperatuur van 10-12°C.

Goldschild Riesling Trocken