Dit recept is een heerlijke combinatie tussen zalm, mierikswortel en groenten. Gezond en ontzettend lekker met veel smaak, een aanrader! Combineer dit gerecht met een Mourvèdre Rosé wijn. Wij hebben gekozen voor de combinatie met
Babylonstoren Mourvèdre rosé.
Benodigdheden ( 4 personen):
- 1/4 kop plus 2 eetlepels Dijon mosterd
- 1/4 kop geraspte mierikswortel, uitgelekt
- 2 eetlepels honing
- 4 zalmfilets zonder vel
- Plantaardige olie
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 4 Italiaanse bollen
- Grote zak slamelange
- Spek
- Komkommer
Bereidingswijze:
1. Verwarm een grill(pan). Meng in een kleine kom de mosterd, mierikswortel en honing. Wrijf de zalm in met olie en breng deze op smaak met zout en peper.
2. Grill de zalm op matig vuur, met de platte kant naar beneden, tot ze lichtbruin zijn, ongeveer 3 minuten. Draai de filets om en grill gedurende 3 minuten de andere kant, tot de zalm bijna gaar is.
3. Draai de zalm weer en verdeel op elke filet met 1 eetlepel de mierikswortelsaus. Draai ze nogmaals om en grill tot de filets geglazuurd zijn. Dit duurt ongeveer 30 seconden. Serveer het resterende glazuur ernaast aan tafel.
4. Leg de filets op de Italiaanse bollen en voeg naar eigen wens de groenten en glazuur toe.
Eet smakelijk!
Babylonstoren Mourvèdre Rosé
De Mourvèdre Rosé 2015 heeft heerlijke smaken van aardbei, pruim en rode bessen zoals cranberries. In de afdronk frisse zuren die mooi en lang blijven hangen. In de geur vind je tonen van frambozen en rozenblaadjes.
Erg geschikt voor visgerechten met forel of zalm. Ook lekker als aperitief. Een heerlijke terraswijn!
Drink deze wijn op een temperatuur van 11-12°C