Wij hebben een aantal flessen van de bijzondere witte dessertwijn Moulin Touchais kunnen inkopen uit de jaren 1997, 1998 en 1999. Deze wijnen zijn afkomstig uit de Coteau du Layon in de Loire streek en worden gemaakt van Chenin Blanc druiven. De Chenin Blanc druiven worden laat geoogst en de wijn wordt altijd direct na de winter gebotteld waardoor de wijn de frisheid behoudt. De gebottelde wijn wordt door Touchais altijd meer dan 10 jaar opgeslagen in de rijpingskelders. De Chenin blanc druif kan uitstekend ouderen, waardoor de wijn nog vele jaren mee kan.

Moulin Touchais

Smaak

Moulin Touchais heeft een prachtige balans tussen zoet- en zuurgraad met als gevolg dat de wijn niet overdreven zoet is omdat de frisse, fruitige restzuren hem mooi in balans houden. Dit is een groot verschil met andere uit Frankrijk afkomstige dessertwijnen zoals Sauternes. De afdronk is zeer opvallend lang en sierlijk door het zachte zuur van de Chenin Blanc. Onze favoriete dessertwijn met name doordat hij zoet en fris goed combineert. Serveer de Moulin Touchais wijn op een temperatuur van 10-12°C

Lekker bij Foie Gras en desserts

Lekker bij gevogelte, eendelever, foie gras, voorzichtig aangebakken tonijn met een lichte saus, cèpes en truffels of ietwat gepeperde kippenlevertjes. Een milde Roquefort of flink gerijpte geitenkaas past ook goed.

Afhankelijk van het jaar vanaf € 25,95 per fles!

Moulin Touchais