Dit recept van Chef-kok Grace Paris is een geweldige combinatie tussen kip en citrusfruit. Gezond en erg makkelijk klaar te maken, een aanrader! Combineer dit gerecht met een Riesling wijn. Wij hebben gekozen voor de combinatie met Goldschild Riesling Trocken.

Kip met citrus salsa en Goldschild Riesling

Benodigdheden ( 4 personen):

* 2 rode grapefruits;

* 2 limoenen;

* 1/4 kopje olijfolie;

* 2 eetlepels gehakte koriander;

* 2 eetlepels gehakte munt;

* 800 gram kippendijenfilet ( zonder vel en bot);

* zeezout en peper naar smaak;

* 2 eetlepels gehakte rode ui.

Bereidingswijze:

Met behulp van een scherp mes schil je de grapefruit en limoen. Snij het vruchtvlees partjes uit de vruchten en leg ze apart. Knijp hetgeen over is van de limoen en grapefruit uit in een kop en verzamel zo het sap. Roer de helft van de olijfolie, koriander en munt door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Voeg de kippendijen toe en meng goed.

Verwarm een ​​grillpan. Grill de kippendijen op matig hoog vuur, draai ze af en toe om, tot ze bruin van buiten zijn en gaar, ca. 8 tot 10 minuten. Ondertussen hak je de grapefruit en limoen partjes in grove stukken en doet ze vervolgens in een kom. Voeg de rode ui en de resterende olijfolie, koriander en munt toe en roer door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de kippendijen op een bord en doe de citrus salsa eroverheen. Combineer dit gerecht desgewenst met gele rijst, maar ook zonder rijst is het echt genieten.

Goldschild Riesling Trocken

Goldschild Riesling Trocken 2013 is een wijn met typische Riesling aroma's van pruimen, abrikoos en citroen. De balans tussen intens rijp fruit en de kruidige riesling zuren is uitstekend. Deze milde frisse wijn heeft een knisperende droge afdronk.

Deze Riesling past goed bij kipgerechten, salades op Italiaanse wijze, maar ook vis(zalm) en zeevruchten passen goed bij deze wijn. Ook heerlijk als aperitief.

Serveer deze wijn goed gekoeld op een temperatuur tussen de 8 - 10°C. Deze Riesling uit 2013 is nu op dronk.

Nu voor € 7,95 per fles!

Goldschild Riesling Trocken