Op zoek naar een lekker hapje voor bij de borrel?

Fromage fort was van oorsprong de ultieme manier om restjes kaas om te toveren in een geweldig borrelhapje. De beroemde Franse chef-kok Jacques Pépin gebruikt stukken Camembert, Brie, Zwitserse kaas, blauwe kaas en geitenkaas gecombineerd met witte wijn en knoflook om een heerlijke Fromage Fort te maken. Een geweldige borrelhap die in enkele minuten klaar te maken is. Heerlijk in combinatie met een wat steviger witte wijn of een lichte fruitige rode wijn. Wij hebben gekozen voor de combinatie met Château Barouillet Bergerac Rouge.

Fromage_Fort

Benodigdheden ( 4 personen):

* 1 stokbrood in dunne plakken;

* in totaal 500 gram bestaande uit verschillen franse kazen ( brie, camembert, geitenkaas, blauwe kaas, etc.). Hou er rekening mee dat teveel blauwe de deur sterk beïnvloed. Gebruik niet meer dan 20% blauwe kaas.

* 2 knoflookteentjes;

* 1/2 kop droge witte wijn;

* voeg zout en peper naar smaak toe.

Bereidingswijze:

Doe de verschillende stukken Franse kaas in de kom van een keukenmachine. Voeg en de teentjes knoflook, de 1/2 kop witte wijn en wat peper en zout aan toe. Zout is meestal niet nodig, dus proef eerst even. Laat de keukenmachine 30 seconden draaien totdat het mengsel romig maar niet te zacht is en doe het mengsel in een kom. De Fromage Fort is nu klaar om te gebruiken. Je kunt het koud op een stokbroodje smeren, maar het is geweldig als je het met stokbrood en al even lichtbruin laat roosteren in de oven. Een heerlijk geurende borrelhap is het resultaat.

Château Barouillet Bergerac Rouge

Bergerac Rouge 2013 is een wijn met vulling, sap en frisheid. Toon van hooi en rood fruit met cassis, een mooie geconcentreerde lichte rode wijn. Een van de lekkerste die wij geproefd hebben!

Deze biologische en elegante Cabernet Franc wijn gaat prachtig samen met rundvlees. Ook met charcuterie is hij niet te versmaden. Je kunt de wijn ook schenken bij steviger visgerechten als gegrilde zalm en tonijn. Paddenstoelen, groene olijven en kruiden halen de smaaknuances uit de wijn naar boven. Een echte allrounder!
Deze biologische wijn is ook door de top restaurants ontdekt, zo werd deze wijn geschonken in het menu bij het met drie Michelin sterren bekroonde restaurant De Leest.

Serveer deze wijn licht gekoeld op 16ºC.

Nu voor € 8,45 per fles!

chateau barouillet bergerac rouge