Cuvee Premiere Rouge met gemarineerde lamskoteletten van de BBQ: onze aanrader voor het komende weekend. Geweldig lekker gerecht van de BBQ gecombineerd een volle en krachtige wijn die toch heel zacht en soepel is. Genieten dus dit weekend.

bbq-lamsvlees-cuvee-rouge

 

Benodigdheden ( 4 personen):

* 1 kg lamskoteletten (of 1 hele lamsrack van ca. 1 kg):

* voor de marinade:

* 20 gram platte peterselie;

* 30 gram muntblaadjes;

* 30 gram koreanderblaadjes;

* 4 knoflooktenen geperst;

* 15 gram verse gember, geschild en in dunne plakjes;

* 3 spaanse pepers, zaadlijsten verwijderd, in stukjes gesneden;

* 0,5 theelepel zout;

* 50 ml citroensap;

* 60 ml sojasaus;

* 120 ml zonnebloemolie;

* 3 eetlepels honing;

* 2 eetlepels rodewijn azijn;

* 4 eetlepels water.

Bereidingswijze:

Snijd het meeste vet van de koteletten en leg ze in een plastic mengkom (in ieder geval geen metalen kom). Meng alle overige ingrediënten met elkaar in een keukenmachine tot een marinade en giet deze over de lamskoteletten zodat ze helemaal bedekt zijn. Plaats de kom, afgedekt in een koeling en laat minimaal een nacht marineren.

Maak de BBQ goed warm en grill ze telkens 2 minuten aan elke kant totdat ze gaar zijn. Combineer het met wat vers brood of met een zomerse salade. Dit recept is afkomstig van de Israëlische chef-kok Yotam Ottolenghi, na het vele malen gegeten te hebben krijgen wij er nog steeds geen genoeg van.

Cuvee Premiere Rouge

De kleur van deze wijn uit 2013 is zeer donker, bijna zwart robijn. Deze wijn is samengesteld uit de druivensoorten Cabernet Sauvignon ( 70%) en Grenache ( 30%). De geur van deze wijn heeft boeket van diverse geuren en is complex. Het is een sensatie van een wijn, vol en krachtig maar toch heel zacht en soepel. Onze favoriet bij de BBQ en de favoriet van vele gerenommeerde restaurants in Nederland.

BBQ Actie: dit weekend van € 8,95 voor € 5,95 per fles!

Cuvée Première Rouge