Deze burger, naar het recept van een bekende Amerikaanse kok, heeft alle componenten van een BLT ( Bacon Sla Tomaat) - burger, hij is alleen niet op de gebruikelijke manier samengesteld. Verkruimelde bacon en zongedroogde tomaten worden gemengd in een knoflook mayonaise, die wordt gesmeerd op een sappige hamburger. Snel klaar te maken en supper lekker. Wij hebben deze burger gecombineerd met Finca Flichman Roble Malbec, een geslaagde combinatie!

BLT burger met Roble Malbec

Benodigdheden ( 4 personen):

* 8 plakjes bacon;
* 1/4 kop uitgelekte zongedroogde tomaten;
* 1 teentje knoflook;
* 1 theelepel hete saus ( jalapeño);
* 1 theelepel wijn azijn;
* 1/2 kop mayonaise;
* grof zeezout;
* 900 gram rundergehakt;
* klein scheutje olijfolie ( voor het inborstelen van het vlees);
* 4 Hamburger broodjes;
* 100 gram Rucola sla;
* zout en peper naar smaak toevoegen.

Bereidingswijze:

Bak de bacon plakjes in een grote koekenpan tot ze knapperig zijn, ongeveer 7 minuten. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Als ze uitgelekt zijn hak je ze fijn.

In een blender pureer je de zongedroogde tomaten met de knoflook, hete saus en azijn. Voeg de mayonaise toe en pureer het tot een gladde massa. Voeg tenslotte de bacon toe en breng de mayonaise op smaak met zout en peper.

Maak 4 Hamburgers van het runder gehakt en borstel ze lichtjes in met de olijfolie. Grill of bak de hamburger op een middelhoog vuur ongeveer 9 minuten. Bestrijk de snijvlakken van de Hamburger broodjes met olijfolie en grill tot ze lichtbruin zijn, ongeveer 2 minuten.

Verdeel de knoflook mayonaise op de snijvlakken van de Hamburger broodjes en zet de hamburgers erop. Tenslotte doe je wat rucola op de Hamburger en sluit je de broodjes en serveer je ze.

Finca Flichman Roble Malbec

Finca Flinchman Roble Malbec heeft een intense kersenrode kleur. In de geur warm, zwoel fruit met veel kruidige tonen. De smaak is vlezig, krachtig, haast zoetig. De afdronk is heerlijk.

Combineer deze wijn met rood vlees, lamskoteletten of bij kaas.

Serveer deze wijn op een temperatuur van 16-18°C.

Finca Flichman Roble Malbec