De lente is weer onderweg. Deze week een top gerecht dat bovendien zeer eenvoudig te bereiden is: spaghetti met Kokkels in een witte wijn saus. Als je jouw gasten wilt verrassen kun je hier gerust voor kiezen. Dit gerecht combineren wij met een Pinot Grigio afkomstig uit Italië.

Muscadet LaCheteau met kokkels en pasta

Benodigdheden ( 4 personen):

* Twee netjes Kokkels, maar je kunt ook kiezen voor Venusschelpen of Praires;

* 1/2 kopje olijfolie;

* 6 teentjes knoflook, fijngehakt;

* 2 theelepels gedroogde oregano ( verse oregano kan uiteraard ook);

* 2 theelepels gemalen gedroogde rode peper of  1 theelepel verse heel fijn gesneden rode peper;

* 2 kopjes witte wijn;

* 2 kopjes kookvocht van de pasta ( apart houden);

* 6 theelepels roomboter;

* 500 gram Spaghetti;

* 6 theelepels fijngehakte Peterselie;

* 200 gram geraspte Parmezaanse kaas;

* zout en peper naar smaak toevoegen.

Bereidingswijze:

Verwarm het water aan de kook en kook de Spaghetti al dente (beetgaar). Reserveer 2 kopjes van het kookvocht en zet dit apart. Giet de Spaghetti af en laat deze in een afgesloten pan staan.  Verhit de olijfolie en bak de knoflook 2-3 minuten. Voeg de ( gemalen) rode peper toe en bak nog een minuut totdat de geuren vrijkomen. Voeg de witte wijn en het kookvocht toe en kook nog 3-5 minuten. Voeg de Kokkels toe, dek af en laat 5-8 minuten sudderen. Zodra Kokkels geopend zijn ( gooi alle dichte schelpen weg), verwijder je ze met een schuimspaan uit de pan en zet ze apart. Breng de het vocht weer aan de lichte kook en voeg roomboter, peterselie, 150 gram geraspte Parmezaanse kaas, gekookte Spaghetti, zout en peper toe. Doe de Kokkels erbij en meng alles goed door elkaar. Serveer onmiddellijk in een grote kom. Strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas overheen.