Het recept van deze heerlijke romige waterzooi met verse groenten en kip kwamen wij tegen en hebben we geprobeerd. Wat ons betreft krijgt dit recept een dikke 8! Het is een eenvoudig klaar te maken gerecht, dat bovendien erg gezond en licht verteerbaar is. Sommige wijnkenners combineren soep liever niet met wijn, maar wij dronken er Jordan The Real McCoy Riesling 2014 bij en genoten van de combinatie. Het is niet elke dag dat je een Zuid-Afrikaanse Riesling tegenkomt, maar deze wijn heeft ons bijzonder verrast: een mooie en zuivere wijn!

waterzooi

Benodigdheden ( 4 personen):

* 2 preien;

* 2 grote wortelen;

* 2 stengels bleekselderij;

* 2 eetlepels boter;

* 1 gesnipperde ui;

* 4-5 kopjes kippenbouillon;

* 1 kopje slagroom;

* 2 eetlepels maiszetmeel;

* 1 eierdooier;

* 1 handvol verse fijngesneden peterselie.

Bereidingswijze:

Schil en was de prei, dan snijd ze in dunne plakjes. Snijd de wortelen en selderij ook in dunne reepjes/plakjes. Snij vervolgens de kipfilets in blokjes van ongeveer 1,5 cm dik.

In een diepe pan, smelt je de boter en bak je de groenten en de gesnipperde ui gedurende 10 minuten op een matig vuur. Voeg genoeg kippenbouillon toe zodat deze de groenten net niet bedekt. Breng vervolgens de bouillon aan de kook.

Nu voeg je de kipfilet toe en doe je de deksel op de pan. Pocheer de kip gedurende 20 minuten, of tot de kip gaar is. Haal nu de kip uit de pan en leg deze apart en dek af met folie zodat de kip warm blijft.

In een kom klop je de slagroom, maiszetmeel en de eierdooier tot 1 geheel. Voeg het mengsel toe aan de bouillon en de groenten. Voeg meer bouillon toe als je een dunnere soep wilt. Blijf roeren totdat de Waterzooi dikker is geworden. Tenslotte voeg je de kip toe en laat je het geheel nog 3-5 minuten sudderen op laag vuur. Serveer de soep in diepe borden en garneer met wat verse peterselie.

Jordan The Real McCoy Riesling

Jordan The Real McCoy Riesling heeft aroma’s van kersenpit met tonen van gedroogd fruit, krenten en iets kruidigheid. Deze Italiaanse rode wijn heeft een soepele, ronde aanzet met een klein zoetje. Een heerlijke rijpe, zachte wijn uit Veneto.

Combineer deze wijn met pastagerechten met champignons of met gegrild vlees.

Serveer de wijn op een temperatuur van 17 °C. De wijn is nu op dronk en nog zeker enkele jaren houdbaar.

Nu voor € 10,95 per fles!

Jordan The Real McCoy Riesling