Onze wijn-spijs tip van de maand is Penne met Wilde Paddestoelen gecombineerd met Doppio Rosso Vino Ripassato 2012. Een eenvoudig klaar te maken maar erg smaakvolle en gezonde combinatie. De Doppio Rosso Vino Ripassato 2012 van Cantina di Monteforte uit Veneto past perfect bij dit gerecht. Wij raden je daarom deze wijn-spijs combinatie van harte aan!

penne-wilde-paddestoelen

Benodigdheden ( 4 personen):

* 1,5 theelepel venkelzaad;

* 3 eetlepels ongezouten boter;

* 1/4 kop plus 1 eetlepel extra virgine olijfolie;

* 3 teentjes fijngehakte knoflook;

* 1 pond gemengde wilde paddestoelen, in grote stukken gesneden;

* 1 eetlepel fijngehakte rozemarijn;

* 1 theelepel vers gemalen peper;

* 1 pond Penne;

* 125 gram rucola sla, grof gehakt;

* 1 theelepel zeezout;

* 1/4 kop Pecorino kaas en wat extra voor het serveren;

Bereidingswijze:

In een kleine koekenpan rooster je het venkelzaad op matig vuur tot ze goudbruin en geurig is. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Doe het venkelzaad op een bord.

In een grote, diepe koekenpan, smelt je de boter in 1/4 kopje olijfolie. Voeg de knoflook toe en bak op matig vuur goudbruin. Voeg de champignons, venkelzaad, rozemarijn en peper toe, roer af en toe tot de champignons zacht zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Kook ondertussen de Penne in een grote pan met kokend gezouten water beetgaar. Laat de Penne uitlekken. Voeg de Penne toe aan de champignons samen met de rucola, 1/4 kop geraspte Pecorino en de resterende 1 eetlepel olijfolie. Serveer de pasta op borden en serveer met de extra Pecorino.

Doppio Rosso Vino Ripassato 2012

Doppio Rosso Vino Ripassato 2012 heeft aroma’s van kersenpit met tonen van gedroogd fruit, krenten en iets kruidigheid. Deze Italiaanse rode wijn heeft een soepele, ronde aanzet met een klein zoetje. Een heerlijke rijpe, zachte wijn uit Veneto.

Combineer deze wijn met pastagerechten met champignons of met gegrild vlees.

Serveer de wijn op een temperatuur van 17 °C. De wijn is nu op dronk en nog zeker enkele jaren houdbaar.

Actie: van € 7,95 voor € 6,95 per fles!

Doppio Rosso Vino Ripassato