Frisse pittige gazpacho met El Coto Rosado is een recept dat wij twee weken geleden kregen en nu al twee keer gemaakt hebben. Heerlijk, gezond en super eenvoudig! Een frisse, pittige, tomaat gazpacho die je snel maakt in de blender. Een jalapeño voegt subtiele pittigheid toe. Combineer dit gerecht op een mooie zomeravond met El Coto Rosado  en geniet.

Frisse pittige gazpacho met El Coto Rosado

Benodigdheden ( 4 personen):

* 1 kilo gele of rode cherry tomaten gehalveerd;
* 1 grote teen knoflook geperst;
* 1/4 kopje olijfolie ( wij gebruikten Terroirs de Marrakech);
* 1 Jalapeño, zonder zaadjes, en gehakt in kleine stukjes;
* in blokjes gesneden tomaat en avocado voor de garnering;
* breng op smaak met zeezout en verse peper.

Bereidingswijze:

Pureer de gehalveerde tomaten en knoflook met 1/4 kopje water in een blender. Laat de machine draaien en voeg geleidelijk de olijfolie toe totdat deze is opgenomen. Giet de gazpacho over in een kom en roer er de gehakte Jalapeño door. Breng op smaak met zeezout en peper. Laat de gazpacho tenminste 30 minuten koelen in de koelkast, een hele nacht is beter.

Schep de gazpacho in kommen en garneer met de blokjes avocado, tomaat en een blaadje basilicum.

El Coto Rosado

El Coto Rosado is opvallend roze van kleur. De wijn heeft een aromatisch bouquet van aardbeien, frambozen en rode bessen. Het is een mooi in balans zijnde frisse wijn met goede zuren. Een toegankelijke droge rosé.

Het is een ideale aperitief wijn en tevens prima begeleider bij kip- en visgerechten en salades.

Serveer deze wijn op een temperatuur van 7-9°C

El Coto Rosado